Reacties op het annuleren van het voorprogramma van Epica

Beste Heidepop,

Ik kan mij helemaal vinden in jullie frustratie, ze moesten zich schamen dat ze de Edese popmuzikanten geen kans geven om voor een breed publiek (want Epica fans komen vanuit het hele land uit verschillende hoeken, dus NIET alleen metal !)

Vele kennissen van mij hebbeb zich verheugd op het optreden van Epica, echter de trendsetting is reeds gemaakt !

Horeca in Ede , jullie moeten je vreselijk schamen !

Ik roep iedereen op om GEEN gebruik te maken van de Horeca gelegenheden maar gewoon te gaan genieten van Epica

F.B.


Hoi, wat is dit voor shit! Ik vind dit een grove belediging voor de organisatie en zeker voor Epica! Op deze basis is het festival, waar anders landelijk bekendheid aan was gegeven, ten dode opgeschreven!!!!!!!!!!! Wat een kleinburgelijkheid!!!! Een band met enige naam zal hier nooit op willen treden met deze wetenschap.Een(niet al te jonge[49]Epica- en metalfan). Ede,een koudedouche!!!!!!!!!


Hallo,

Wij willen graag zaterdag komen maar weten nog niet in hoeverre we ons moeten haastten. Oftewel, hoelaat begint epica, wat speelt er in het voorprogramma (welke band en welk genre is dat) en hoelaat begint het voorprogramma en tot hoelaat speelt epica? Ik hoop dat ik antwoord kan krijgen op deze vragen.

Groetjes M.v.H.


Hallo,

Ik begrijp uit het hele verhaal dat Epica als enige band op zal treden?? Of gaat het helemaal niet door?

Groeten A.


Hallo!
Ik weet dat Epica zaetrdag speelt in Ede, maar ik kan nergens vinden waar precies... Kunnen jullie 't mij vertellen?
Alvast erg bedankt, 't zou voor veel opheldering zorgen!

Moonfairy


Hallo
mensen van heidepop

Ik wilde even reageren naar aanleiding van het bericht op www.heidepop.nl . Ik ben het er absoluut niet mee eens dat er geen Edese bandjes kunnen optreden. Dat is juist wat ik zo leuk
vind. Ik vind het belachelijk dat er dan een dj komt die gewoon wat plaatjes
draait. Geef Edese jongeren toch een kans om hun hobby uit te voeren!
Ik ben het dus met jullie eens en vind het echt belachelijk.

Op de vragen die jullie stelden kan ik dus ook geen antwoord geven omdat ik met dezelfde vragen zit. Ik hoop dat ook dat de organisatie binnenkort door andere mensen wordt over genomen zodat we _wel_ een leuk programma hebben in plaats van een dj.

Ik vroeg me ook af of Ede Uit De Kunst op die bandjes tegen was omdat het metal muziek was of
waren ze er "gewoon" op tegen, maakt niet uit welke muziek..?


Groetjes, E.G.


Beste heren,

Ik ben het helemaal met jullie eens dat als je een superband (want dat is het zeker) als Epica naar Ede weet te halen, je daar geen dj in het voorprogramma kan laten draaien. Geef aub nieuw metal-, rockbands etc. uit Ede e.o. de kans om voor een (groot) publiek op te treden. De vele fans die Epica inmiddels heeft zullen echt wel komen, maar zullen nu misschien de eerste uren van de avond maar overslaan want een dj in het voorprogramma slaat echt als de bekende l.l op een drumstel om maar in muziektermen te blijven. Succes met eventuele volgende organisaties.

H.V.


Hallo, aangezien jullie site niets vermeldt over voorprogramma's en speeltijden:

Hoe laat speelt Epica?
Zijn er al andere bands bekend?
Hoe kunnen we het festival-terrein bereiken met het openbaar vervoer?

Alvast bedankt voor de antwoorden en met vriendelijke groet,

A.
Delft


Hoi Maurits,

Ik las het bericht omtrend 4 juni op de site, en in de Edese Post. Bij deze onze reactie daarop waar om gevraagd werd, het is een vrij lang verhaal, maar dit is voor ons ook eens een uitlaatklep!:

Wij, de Edese MetroRock band Until Dawn, betreuren het wat er gaande is omtrend Ede uit de kunst. 4 juni was voor bands uit ede een uitgelezen kans om eens wat ‘’kunst’’ te vertonen, te laten zien wat Ede aan muzikaal talent te bieden heeft.

Op dit moment is het een hele moeilijke periode om je als band neer te zetten. In veel cafés is simpelweg geen animo voor een avond live muziek (rock in ons geval), anders dan het vertrouwde blues, omdat men het risico van een slechte opkomst, en dus slechte omzet niet wil riskeren. En waar ben je als band zonder podia? Bands zoals wij en anderen moeten het dus buiten Ede gaan zoeken en dat is heel jammer want Ede blijft de thuishaven. Het is beschamend dat door deze ontwikkeling en van ‘’Ede uit de kunst’’ Ede dus niet tot nauwlijks ‘’uit de kunst’’ wil laten gaan. Het is ook voor ons tegenstrijdig dat er wel 2 bands coaching van Epica krijgen (wat geregeld is door de organisatie van Ede uit de kunst), maar niet echt ‘’alles uit de kast kunnen halen’’ tijdens het daarvoor bedoelde Ede uit de kunst.

Nu hebben wij nog het geluk dat we samen met de Edese band Drazzick drie kwartier mogen verdelen (dus dat komt neer op 1 kwartiertje speeltijd per band) om toch nog ‘’uit de kunst’’ te gaan op het Museumpleinpodium die 4 juni. Begrijp ons niet verkeerd, wij zijn uiteraard hartstikke blij met een podiumplaats. Alleen jammer dat we dus eigenlijk een beetje de dupe van deze situatie zijn geworden.

Wij gaan in iedergeval 4 juni dus in 1 kwartier laten zien wat Ede aan muzikaal talent te bieden heeft en hopen uiteraard dat dat bijdraagt aan meer begrip voor Edes talent. Gelukkig is er in ieder geval éen strohalm waar wij bands in Ede zich aan vast kunnen grijpen, en dat is Heidepop. Laten we het met de Heideweek 2005 met evenementen als Heidepop maar weer eens goed doen! Op naar Summer in the city!


Mijn visie op de 5 punten:

  1. Dit is inderdaad onbegrijpelijk. Het veel gehoorde ‘’Geluids overlast’’ is een te simpel excuus want daar moet je nu eenmaal rekening mee houden als je woont in een uitgaansgebied. Aangrenzende woningen zijn ook extra geluidsisolerend gebouwd dus dit kan het niet zijn. Wat het wel is laten we in het midden. ik denk dat het een Gemeente <-> Horeca kwestie is. Zoals ook blijkt uit het ‘’Ede uit de kunst’’ geschil.
  2. Boycotten doen ze niet, ze hebben de rockbands Until Dawn en Drazzick de kans gegeven om te spelen 4 juni, met voorafgaand een geweldige coaching door Epica. Ik denk dat het vanuit de organisatie nooit de bedoeling geweest is dat het zo gelopen is maar het is wel schandalig dat ze de oren zo naar de horeca hebben laten hangen.
  3. Het standpunt van de horeca is begrijpelijk. Ze denken dat ze veel publiek mislopen omdat Epica een hoop klanten zou afschrikken. Alleen is het jammer dat de horeca zo kortzichtig is (ondernemen is toch risicos nemen heren?) en de kansen van zon dag niet wil zien. Ik ben er van overtuigd dat de combinatie DJ <-> Gothic band niet gaat werken want deze 2 doelgroepen zijn tegenpolen van elkaar, dus zullen velen het museumplein mijden. Was het gewoon een avondje rock/metal dan heb je in iedergeval 1 doelgroep te pakken, beter langharig dan kortzichtig zou hier mooi op zijn plaats zijn ;). De plank is dus weer flink misgeslagen.
  4. Als de gemeente Ede zoveel geld belegd in dit evenement dan begrijp ik niet dat zij als ‘’groot aandeelhouder’’ niet een meer controlerende functie uitoefent. De kwestie ‘’Museumplein podium’’ is al zon zorgenkindje. Zo gaat er dus weer flink wat geld over de balk.
  5. Een nieuwe organisatie lijkt mij een heel goed plan. Anders dan een organisatie vanuit ‘’Muziek Fabriek’’ Cultura. Een organisatie met verschillende vertegenwoordigers van verschilldene muziek groepen lijkt mij veel beter. Een Muziek en Danscentrum weet totaal niet wat er gaande is buiten het centrum om, terwijl er zoveel meer is. het zal ook nooit de stoute schoenen aantrekken. (wat dus weer blijkt uit het toegeven van een DJ aan de edese horeca) Ik twijfel er niet aan dat Cultura het goed bedoeld, maar dit is gewoon niet hun ding. Bij deze wil ik mij alvast kandidaat stellen als vertegenwoordiger voor beginnende en gevorderde edese pop/rock bands!

Alvast hartstikke bedankt en vriendelijke groet, ook namens onze band Until Dawn,


M.K.

www.untildawn.nl


Inderdaad,
haal Ede uit de kunst want dit schiet niet op!
De naam van de organisatie is dus wel goed gekozen.
Maar als ik het goed begrijp zal eerst een dj plaatjes draaien met wat disco tunes en hierna zal een bekende gothic band op dit zelfde podium staan,
hoezo cultuur shock!
Terwijl het voor beginnende bandjes o zo moeilijk is om wat optredens te krijgen en dit een fantastische kans is om op het podium te staan met een grote band zoals Epica, jammer.

R.K.
www.MrReplan.nl


Hallo,

Wat ik net lees is wel echt belachelijk ja. Ik had me eigenlijk wel verheugd op een mini-festival. Ik denk dat ik nu pas om 22.00 uur kom voor epica (dat gaat toch wel door hoop ik?). Dan heeft de horeca een paar uur minder iets aan mij. Als er wel bands waren geweest had de horeca hier alleen maar bij gebaat......

Groetjes
C.


Ik ben wel geen edenaar, maar het idee dat er een DJ als voorprogramma van MIJN Epica is ronduit belachelijk. Dus ik hoop dat de mensen die hier varantwoordelijk voor zijn alsnog hun verstand vinden en gewoon lekker twee live-bandjes neer zetten!!

What do we say to the DJ...............................................F*ck you!!!!!!!!!