Powerrock van Mr. Replan op Heidepop
"Het is bijna traditie dat we hier spelen"

Overgenomen uit de Heideweekbijlage van Ede Stad (15-8-2005).

mr_replan4.jpg (6233 bytes)

Bij frontman Maurice van de Velden staat rockmuziek duidelijk centraal. Muziek en lol hebben daarin. Mr. Replan maakt powerrock muziek en het knallen is ook hun voornaamste doel. "Ik heb ook wel eens voorgesteld om een optreden met een rustig nummer te beginnen maar daar wil niemand aan." Voor hen is het spelen een ontlading. "Dat betekent ook wel eens dat alles veel te hard staat, wat het geluid niet ten goede komt. Gelukkig hebben we een goede oefenruimte waar we naar hartelust te keer kunnen gaan."

De invloeden van de band liggen dan ook in de grungeperiode. "Bands als Soundgarden, Faith No More en Alice In Chains," noemt Van de Velde. "Allemaal oude bands eigenlijk. Dat heeft vast wat met onze leeftijd te maken." Maurice van de Velde is een oude bekende op Heidepop. Vorig jaar won hij met Mr. Replan de Edese muziekwedstrijd en de afgelopen vijf jaar stond hij met verschillende bandjes op het Museumplein. "lk ken Maurits Hazeleger, de organisator, goed en elke keer als ik een nieuw bandje heb, doe ik weer mee. Het is toch weer een optreden waar een bepaald soort publiek op af komt. Heidepop heeft meer onze stijl van muziek. Uiteindelijk is het gewoon een optreden waar we gewoon ons ding kunnen doen en ook nog eens wat kunnen winnen. Het is best moeilijk om een goed publiek te vinden voor onze muziek. We hebben best wel eens opgetreden op plekken waarvan ik dacht 'wat doen we hier?"
Optredens regelen is heikel punt voor Mr. Replan. "We zijn er eigenlijk nog te lui voor. Het vergt erg veel getelefoneer. Zaaltjes en kroegen bellen en terugbellen, daar moetje echt veel tijd in stoppen. We treden vijf keer per jaar op en zitten de rest van de tijd gewoon in de oefenruimte."
Het winnen van Heidepop gaat normaal gesproken betekent gewoonlijk een plaats in de Music Awards Gelderland, maar vorig jaar viel Mr. Replan daarbij net buiten de boot. "Door een fout waren we niet aangemeld bij de Awards. Ik weet niet of het door de Heideweek organisatie kwam of door de organisatie van de Awards. Het is wel jammer en ik heb nog gevraagd of ze nog een uitzondering konden maken, maar dat ging niet. We hebben wel op het Huntenpop festival kunnen spelen, wat erg tof was. Daar was goed geluid en een goede organisatie. Dat maakte het wel allemaal goed."

Het optreden van Mr. Replan op Heidepop tijdens Summer in the City vindt plaats op het Marnixplein om 15.00 uur.


Terug