Lady Delay

Zie ook: "Het regent altijd ergens in onze muziek"

Wat?
Fijnzinnige, poŽtische popmuziek. Veelal met een akoestische ondertoon. Richt haar pijlen vooral op de harten van de melancholici onder de muziekliefhebbers. Referenties: acts met emotie, authenticiteit, creativiteit. Bij bijvoorbeeld Sixpence none the Richer, Over the Rhine en The Cranberries spitst men extra de oren.

De demo 'Between the Silence & The Rain' (3 songs) zag voorjaar 2002 het licht. In 2004 verscheen de EP 'Drinking from the light up there'. Beide oogstten positieve kritieken. Op basis van de laatste EP werd LadyDelay uitgenodigd voor de regio-finales van de Grote Prijs van Nederland.

Ontdekt?
In het jaar Onzes Heren 2000. (Ontdekt in die zin dat de verschillende leden elkaar toen muzikaal ontdekten, de puzzel eindelijk bleek te passen, men opgelucht ademhaalde en aan het musiceren sloeg).

Wie?
Boegbeeld en frontmeisje Hester Bats is de belangrijkste troef in het bandgeluid van LadyDelay. Met haar warme, emotionele stemgeluid drukt ze een herkenbaar stempel op de muziek van LadyDelay. Pieter-Jan Vernhout kleurt de songs in met vaak lyrische gitaarpartijen. Bassist Johan ter Beek en drummer Immanuel Noorman zijn de mannen van de inventieve ritme-partijen en doordachte accenten. Matthijs Bats speelt ritme-gitaar, schrijft teksten en is gelukkig als hij thuis, in het geduldige gezelschap van zijn tape-recorder nieuwe liedjes mag bedenken. Paul Keurentjes completeert het geheel. Met zijn gevoelige spel op de toetsen vormt hij de perfecte aanvulling voor onze muziek.

Waartoe?
Het podiumdebuut van LadyDelay kreeg gestalte op een talentenjacht, die werd gewonnen. De jury sprak van een 'hecht spelende, inventieve groep.' Frappant, want het betrof hier het eerste optreden ooit van LadyDelay. Later volgden o.a. voorstellingen op het Flevo Festival (3x), Hedon (Zwolle) en natuurlijk in De Meerpaal (Ede). Verder overal waar geestverwanten zich verzamelen rond wijn, sigaren en mooie muziek.

De band wil met open vizier en rechte rug ten strijde te trekken op het slagveld waar al zoveel muzikale dromen gesneuveld zijn. Waarom LadyDelay daar wel zou slagen? Omdat zij niets te verliezen heeft.

Waarom?
Omdat het chemische proces van samen muziek maken onweerstaanbaar is, vaak tot vervoering leidt en het najagen van schoonheid de moeite van de worsteling meer dan loont.

Bezetting:

Hester Bats Zang
Jellissa Spoor Achtergrondzang
Matthijs Bats Zang, akoestische gitaar
Pieter Vernhout Zang, elektrische gitaar
Paul Keurentjes Basgitaar, piano, Hammondorgel
Reinier Vegter Drums

Genre: rock

Website: www.ladydelay.nl

Zie ook: "Het regent altijd ergens in onze muziek"

Terug